Πτώση Canadair: Στο πένθος βυθίστηκε η χώρα για τους 2 ήρωες πιλότους

Πτώση Canadair: Στο πένθος βυθίστηκε η χώρα για τους 2 ήρωες πιλότους

 

Παγωμένη από χθες είναι η χώρα στο άκουσμα της είδησης της συντριβής Canadair κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο, που είχε τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο νεαρών πιλότων.

Ήταν ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φωτιές.

Μέχρι σήμερα, 12 Canadair -που συγκαταλέγονται στα αεροσκάφη πολύ παλιάς τεχνολογίας- έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα και δυστυχήματα.

Όπως προκύπτει και από το τραγικό βίντεο του δυστυχήματος, το Canadair φαίνεται να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος για να πραγματοποιήσει στοχευμένη ρίψη.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε λίγο μετά τις 18:00 της Δευτέρας τον θάνατο των δύο Ιπταμένων, βυθίζοντας σε θλίψη τη χώρα.

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.