18.1.1934 – 18.1.2024

 

90 χρόνια ζωής διανύει η πόλη μας, η πόλη του Περιστερίου, γράφοντας στου χρόνου την πορεία, τη δική της ιστορία.

Τη σημερινή γενέθλια μέρα της πόλης, όπου και ‘γω πρωτοανέπνευσα, αντίκρυσα το φως της ζωής και τα βλέμματα ομορφιάς, των Περιστεριωτών συνανθρώπων μου, την αγκαλιάζω με αγάπη μεγάλη και δυνατό σκίρτημα συγκίνησης, μαζί.

Οι ρίζες και οι μνήμες από τότε παλιά, όταν οι προηγούμενοι από ‘μας, παππούδες και γονείς, βουτηγμένοι στη βιοπάλη, πατούσαν και βάδιζαν πάνω στο χώμα και τις πέτρες του τόπου τούτου, των αλλοτινών εκείνων εποχών, σήμερα έρχονται και σμίγουν μ’ ένα Περιστέρι αλλιώτικο.

Ορθάνοιχτο στον ήλιο της προκοπής.

Μ’ ένα Περιστέρι και μια πόλη, που φωνάζει πια και αντηχεί παντού, με την εικόνα της.

Γίνεται αισθητή, καθιερώνεται και επικοινωνεί μέσα από τα απλωμένα δημιουργικά της όρια, με ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνον.

Περιστέρι, μαζί σου από την ώρα που γεννήθηκα μέχρι και σήμερα, έδεσα όλη μου τη ζωή φανατικά.

Και σήμερα στα γενέθλιά σου, μαζί με όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, που τα τελευταία 21 συνεχόμενα χρόνια, θέλησαν να ακουμπήσουν πάνω στη δική μου τη συνείδηση, τη μοίρα του μέλλοντος της πόλης μας και τη δική τους, με μια καρδιά και μια φωνή, σου ευχόμαστε όλοι μαζί

«Χρόνια Πολλά»!

Χρόνια ανερχόμενα. Σε πρόοδο, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, δημοκρατική ισοτιμία, κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη.

Περιστέρι, στο δρόμο για το κλείσιμο του δικού σου αιώνα ζωής,ως πόλη κλασσικής αξίας, θα μας έχεις πάντοτε όλους μαζί δίπλα σου, οπαδούς αμετακίνητους, σκαπανείς και στυλοβάτες.