Όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος σαγηνεύτηκε από το Περιστέρι

 

Από τα πιο ωραία αφιερώματα που έχουν γίνει στην πόλη μας είναι αυτό που είχε κάνει παλιότερα είναι αυτό του δημοσιογράφου  Δημήτρη Μάρκου από την εκπομπή "στην γειτονιά μας" που προβαλλόταν από την τηλεόραση του Alpha.

Πολλές προσωπικότητες μιλούν στο ωραίο αφιέρωμα.

Ανάμεσα τους η  Άννα Μπιθικώτση, κόρη του μεγάλου τραγουδιστή, ξεναγεί τον δημοσιογράφο στην  γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην οδό Μυκηνών. Σε ένα σπιτάκι που «το ’δερνε ο αγέρας κι η βροχή», που από το κατώφλι του πέρασαν, μεγάλες μορφές της μουσικής, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, κ.ά.

Ο Νίκος Θεοδοσίου, συγγραφέας και κινηματογραφιστής, γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και λάτρης της περιοχής, έχει γράψει βιβλίο με πρόλογο του αείμνηστου Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε το 1937 σε μια «γερμανική» παράγκα και μέχρι το τέλος της ζωής του κράτησε ζωντανούς τους δεσμούς του με τη γειτονιά του, ως γνήσιος Περιστεριώτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο στην ενότητα video ή εδώ  https://www.peristerilife.gr/video/otan-o-dimosiografos-dimitris-markos-...