Νέα Φιλαδέλφεια: Ανεξήγητη ολιγωρία της ΕΛΑΣ με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη στη δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανεξήγητη ολιγωρία της ΕΛΑΣ με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη στη δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν

Πολλά και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των ιθυνόντων για την ανεμπόδιστη επιδρομή Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι περίπου 150 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασαν πάνω από 470 χιλιόμετρα στο ελληνικό έδαφος, μέχρι να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/08), αλλά κανένας παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από Ευρωπαϊκές αρχές αλλά και από την Κροατία και το Μαυροβούνιο, δεν τους εμπόδισε.

Όπως αποδεικνύεται από έγγραφα, οι ελληνικές αρχές όχι μόνο γνώριζαν τις προθέσεις των Κροατών και μάλιστα πολύ νωρίτερα (δύο μέρες πριν), αλλά τους είχαν γίνει γνωστές μέχρι και οι πινακίδες των οχημάτων με τα οποία έρχονταν στη χώρα.

Ενημέρωση που δόθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μέσω Interpol και ενημερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, οκτώ Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις να λάβουν μέτρα, τα οποία δεν έλαβαν όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Πρόκειται λοιπόν για τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Βεβαίως οι χούλιγκαν ταξίδεψαν μέσω των συνόρων από Κακαβιά, στην Ήπειρο, στην Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια έφτασαν στην Αττική, άρα οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις αυτών των περιοχών έχουν και την ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόθεση του Υπουργού ήταν να καρατομηθούν αμέσως όλοι οι Γενικοί που ευθύνονται. Ωστόσο, εκτιμήθηκε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή την περίοδο και για να δοθούν κάποια «κεφάλια» στο «πιάτο» επιλέχθηκαν οι επικεφαλής των Διευθύνσεων Τροχαίας και ο επικεφαλής της Αθλητικής Βίας.

 

Πληροφορίες: news247.gr