ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014

τηλ 2105754560 – 6974702115 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/    enosieveperisterioy@yahoo.com

 

21/11/2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 11:00 συγκέντρωση

Εθνικής Αντιστάσεως & Καραθεοδωρή 

Πολυκαταστήματα και κυβέρνηση αποφάσισαν άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 27 Νοέμβρη. Όλως τυχαίως μαζί με την Black Friday την Παρασκευή 25/11 και την Cyber Monday την Δευτέρα 28/11. Ένα τετραήμερο κομμένο και ραμμένο για τις εμπορικές αλυσίδες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επανέφεραν κάτι που είχε καταργηθεί και μάλιστα άλλαζαν συνεχώς την ημερομηνία.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της απαλλαγής τους τέλους επιτηδεύματος για τα δυναμικότερα τμήματα των επαγγελματιών και όχι για όλους μας. Αυτό σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του οποιουδήποτε μέτρου για τους αυτοαπασχολούμενους δείχνει καθαρά ποιους εξυπηρετούν.  

Οι αυτοαπασχολούμενοι με τις οικογένειές μας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνουν τα διάφορα events, happenings και τόσα άλλα προκειμένου να ενισχύεται η μονοπώληση της αγοράς.

Δεν λείπουν οι ώρες στους καταναλωτές για να ψωνίσουν, τα χρήματα λείπουν.

Εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες λέμε όχι στην φυσική μας εξόντωση από ατέλειωτα ωράρια. Με αγωνία και ενδιαφέρον σκεφτόμαστε τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις εγκυμονούσες και μικρομάνες.  Το μεγάλωμα των παιδιών μας χωρίς τις απαραίτητες δομές από βρεφικούς,  παιδικούς σταθμούς κλπ.

Στους ώμους των ενώσεών μας, των συλλόγων μας και του κάθε ένα από εμάς πέφτει το βάρος  της αντίστασης σε όλα αυτά. Οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ όταν δεν συμφωνούν ανοιχτά, δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικά για την απόκρουση αυτών των πολιτικών.  Περιορίζονται σε κοινωνικούς διαλόγους!!!

 

Απαιτούμε :

 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

 Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

 Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

  Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

  Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

  Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

  Αυξήσεις στις συντάξεις