Fatto a mano: Νέα προϊόντα, με την ίδια απαράμιλλη τέχνη, ποιότητα και φαντασία

Της Γιούλης Ηλιοπούλου

 

Εδώ δοκιμάσαμε πρώτη φορά παγωτό με γεύση ρακόμελο, παγωτό ανθότυρο με μέλι, παγωτό ρυζόγαλο πασπαλισμένο με μυρωδάτη κανέλλα, παγωτό με γεύση λουκούμι, με γεύση τριαντάφυλλο και πάμπολλες άλλες πρωτότυπες αυθεντικές γεύσεις και εκπλαγήκαμε από τον συνδυασμό νοστιμιάς και υψηλής ποιότητας που χαρακτήριζε τα παγωτά και όλα τα παρασκευάσματά του. Ο λόγος για την αγαπημένη μας πια συνήθεια, το Fatto a mano, στην οδό Κώστα Βάρναλη 21, στο Περιστέρι.

Τα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα παγωτά του Γιάννη -που είναι πάντα έτοιμος να σε βάλεις να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις- είναι εκεί μπροστά σου, σε δύο μεγάλες βιτρίνες εξόχως δελεαστικά. Μαζί τους τα εξαιρετικά γλυκά για να συνοδεύσεις το παγωτό σου. Ραβανί, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, προφιτερόλ, εκμέκ πολίτικο και εκμέκ κανταΐφι, πάντα με αγνά υλικά (όπως το παγωτό), τίποτα τεχνητό, υψηλής ποιότητας και φυσικά αξεπέραστης γεύσης. Με το εργαστήριό του ανοιχτό στον πελάτη (μόνο μία τζαμαρία χωρίζει τον χώρο παρασκευής των παγωτών από το υπόλοιπο κατάστημα).

Τώρα έχουμε και νέες δελεαστικές αφίξεις: παγωτό τσουρέκι, με κομματάκια πραγματικού μαστιχάτου τσουρεκιού, λουκούμι μαστίχα με αμύγδαλο, φιστίκι αράπικο με καραμέλα, μαστίχα λεμόνι με κομματάκια κίτρο, αλμυρή καραμέλα και αβοκάντο. Επίσης γευστικότατες κρέμες, βανίλια, σοκολάτα, ρυζόγαλο, πανακότα αλλά και namelaka (ιαπωνική κρέμα με γάλα και σοκολάτα).

Την ημέρα που πήγα στο Fatto a mano για τις φωτογραφίες πέτυχα τον Γιάννη μπροστά από έναν πραγματικό σωρό κερασιών, τα οποία προετοίμαζε για να γίνουν παγωτό κεράσι και αυθεντική μαρμελάδα. Γιατί ΑΥΤΟ είναι και το νεότερο «επίτευγμα» του μαγαζιού. Από δω και πέρα θα βρίσκουμε και χειροποίητες μαρμελάδες, με φρούτα εποχής, στην ίδια φιλοσοφία με το παγωτό, 100% φυσικές, χωρίς καμία χημική προσθήκη. Ό,τι βγαίνει σε σορμπέ (φράουλα, κεράσι, βερίκοκο) θα γίνει και μαρμελάδα. «Στα σκαριά», όπως μου είπε ο Γιάννης, «είναι και η δική μας χειροποίητη πραλίνα, με φουντούκια και σοκολάτα Valrhona αλλά και παγωτό soft». Το δεύτερο μάλιστα θα αλλάξει την άποψή μας για το παγωτό μηχανής, αφού δεν θα παρασκευάζεται με προσθήκη σκόνης γάλακτος και νερού, όπως συνήθως γίνεται, αλλά με φρέσκο γάλα, βανίλια Μαδαγασκάρης και φυσικά σοκολάτα ανώτερης ποιότητας.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάντα να πηγαίνω μπροστά, να πειραματίζομαι, να δοκιμάζω νέα πράγματα, να πραγματώνω νέες προκλήσεις. Θέλω να επιβεβαιώνω και να ξεπερνώ τις προσδοκίες του κόσμου, να τις ικανοποιώ με τον καλύτερο τρόπο» μου τόνισε ο Γιάννης. «Σεβόμαστε το προϊόν, τον κάθε μικρό παραγωγό με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Η διαδικασία ξεκινά από τη στιγμή που θα πάρουμε το φρούτο από το χωράφι του παραγωγού, θα το φέρουμε εδώ, θα το καθαρίσουμε και θα το κάνουμε παγωτό. Αυτό είναι πολιτισμός.»