Παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη στο Attika tv

«Από το 2021 δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική»

Επί δύο χρόνια δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα ούτε στη Δυτική ούτε στην Ανατολική Αττική, δύο πολύπαθες περιοχές, που κάθε φθινόπωρο πλημμυρίζουν ενώ έχει καεί το μεγαλύτερος μέρος των δασικών τους εκτάσεων λόγω πυρκαγιών.

Αυτό κατήγγειλε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας σήμερα στο κανάλι «Attika» και με αφορμή την κακοκαιρία, για την οποία προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι εδώ και μέρες.

Ο Γ. Πρωτούλης με συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων, αποκάλυψε ότι για τη Δυτική Αττική, από το 2021 δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα, κι αυτό γιατί οι διαγωνισμοί έχουν ακυρωθεί επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει το έργο, τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το έργο και τα λεφτά.

Χειρότερη η κατάσταση στην Ανατολική Αττική, όπου επίσης έχουν διατεθεί 7 εκατομμύρια ευρώ κι επειδή και πάλι συγκρούονται μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες, οι προσφορές θα ανοίξουν την Παρασκευή 3 Νοέμβρη του 2023, εν μέσω δηλαδή φθινόπωρου κι ενώ θα έχουν ξεκινήσει οι βροχές.

Επίσης, ο Γ. Πρωτούλης κατήγγειλε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει και δεν προσλαμβάνει προσωπικό και παραδίδει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες προκειμένου ν' αυξήσουν τα κέρδη τους. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν 1.700 θέσεις κενές (λόγω συνταξιοδότησης κλπ) και να έχουν καλυφθεί μόλις οι 106. Ετσι, οι υπηρεσίες αυτές, δίνονται στους ιδιώτες για να διεκπεραιώσουν τα απαραίτητα έργα.

Τόνισε πως σε αυτά τα αποτελέσματα οδηγεί η πολιτική της εμπορευματοποίσης και στην οποία καταγράφεται σύμπλευση των άλλων δυνάμεων όπως δείχνει η υπερψήφιση των προϋπολογισμών. Υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το αποκούμπι των λαϊκών ανθρώπων και αυτό σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο της που απαρτίζεται από αγωνιστές και ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ζωής και της περιουσίας του λαού μας.