Πέντε Έλληνες νεκροί στη Λιβύη στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής

Πέντε Έλληνες νεκροί στη Λιβύη στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής

Τροχαίο με τραγική κατάληξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβύη με το λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Έλληνες στρατιωτικούς.

 

Πέντε τελικά Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τρία μέλη ήταν στρατιωτικοί και δύο πολίτες συνοδοί.

Η αρχική πληροφόρηση μετά το τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν τρεις και οι αγνοούμενοι δύο, όμως, το πρωί της Δευτέρας (18/9) επιβεβαιώθηκε πως έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, επέστρεψε στην Ελευσίνα ένα ελικόπτερο C-130 το οποίο μετέφερε τους τραυματίες και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Παράλληλα, ένα C-27 επιστρέφει από τη Βεγγάζη μεταφέροντας πίσω στην πατρίδα της σορούς των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή αποτελούνταν από 19 άτομα, έτσι ώστε να παράσχουν βοήθεια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στη χώρα.

 

H ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

ΟΙ στρατιωτικές πηγές αρχικά μιλούσαν για 4 τραυματίες επειδή αυτή η εικόνα είχε μεταφερθεί αρχικώς από τους Λίβυους που μετέφεραν τους Έλληνες στρατιωτικούς σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Όμως, το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ακόμη 7 είναι σοβαρά τραυματισμένοι ως αποτέλεσμα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος. «Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο Λίβυοι επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε.

Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι «τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται» με την συμπλήρωση «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση». Από το τροχαίο υπάρχουν θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος. Επισήμως πάντως γίνεται λόγος για δύο αγνοούμενους, εκτός από τους Οι φωτογραφίες από το σημείο του φρικτού τροχαίου δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Ελλήνες στρατιωτικούς ολοσχερώς καμένο.

 

Πηγή: ieidiseis.gr