Αν μη τι άλλο, θυμηδία προκαλεί το βίντεο του MEGA που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων με τον Ευαγγελάτο.

Με στομφώδη τόνο το ρεπορτάζ, κινούμενο στη λογική «ενημερώνω (δηλαδή παραπληροφορώ) τον πολίτη» ανακάλυψε «λαβράκι», ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει  λανθασμένες εντυπώσεις στον τηλεθεατή και φυσικά όλα αυτά «αποκλειστικά».
Και τι δεν ακούσαμε; «40 άτομα σε ένα κομμωτήριο 100 τετραγωνικών» (για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να σας αναφέρω το όνομα του κομμωτηρίου), όμως όσοι θα δείτε το βίντεο, μπορεί να γνωρίζετε και προσωπικά τον άνθρωπο. Με απλά μαθηματικά 40 άτομα σε έναν χώρο 100 τετραγωνικών: Αν βάλεις και τα έπιπλα σημαίνει ότι ο ένας ήταν σχεδόν αγκαλιά πάνω στον άλλον.

Ακούσαμε και το άλλο. Ότι έτρεχαν να ξεφύγουν από την αστυνομία από δω και από κει, με τα αλουμινόχαρτα του ντεκαπάζ στα μαλλιά, ενώ αν διαβάσετε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ μιλάει και για γυναίκες που βγήκαν από το κομμωτήριο και φορούσαν προστατευτικές στολές!!! Μήπως, αναρωτιέμαι, δεν ήταν γυναίκες αλλά εξωγήινοι; Όσο για την πίσω πλευρά και τη «φυγάδευσή τους εκεί», σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο πίσω χώρος ήταν χώρος όπου οι πελάτισσες για να μην κάθονται μέσα στο κομμωτήριο (μιας και απαγορεύεται) περίμεναν απ’ έξω υπομονετικά και σε απόσταση, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Δεν υποστηρίζω τον ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου, ούτε καν τον ξέρω προσωπικά. Ούτε υποστηρίζω κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, όταν αυτές γίνονται. Όμως αγανακτώ με παρόμοια, δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ, με τον τρόπο που παρουσιάζονται, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Εδώ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ξεχωρίσουν τη Δυτική Αττική με τη Δυτική Αθήνα. Περιστέρι είμαστε, φίλε δημοσιογράφε, σύνορα με τον δήμο Αθηναίων. Υπάγεται στη Δυτική Αθήνα, ενώ Δυτική Αττική είναι εκεί όπου εντάσσεται ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα κλπ. Μιας και έρχεσαι στο Περιστέρι για ρεπορτάζ, καλό είναι να το μάθεις. Και τέλος, προσέξτε στο βίντεο τις μαρτυρίες. Είναι επικές…
Κρίμα που δεν υπάρχει το Ράδιο Αρβύλα να σατιρίσει. Θα έβρισκε πολύ υλικό σε αυτό το ρεπορτάζ. Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε το ΕΘΝΟΣ:

«Περιστέρι: Έλεγχος σε κομμωτήριο με 40 άτομα στο χώρο, έκρυψαν τις πελάτισσες
Γυναίκες με και αλουμινόχαρτα στα μαλλιά κρύφτηκαν για να μην τις εντοπίσουν οι Αρχές
Τα κρούσματα του κορωνοϊού στα Δυτικά Προάστια κινούνταν σε υψηλά επίπεδα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως αγνόησαν τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο του lockdown που έχει επιβληθεί, εφαρμόζοντας τους δικούς τους κανόνες.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από ένα κομμωτήριο στο Περιστέρι, που φαίνεται σήμερα να υποδέχτηκε γύρω στους 40 πελάτες. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν έπειτα από καταγγελίες.
Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, οι υπεύθυνοι έκρυψαν κάποια από τα άτομα που βρίσκονταν εντός του χώρου στο πίσω μέρος του κομμωτηρίου, για να μην τα εντοπίσουν οι Αρχές. Έτσι, κυρίες με αλουμινόχαρτα στα μαλλιά και πλαστικά προστατευτικά για τα ρούχα τους βρέθηκαν ξαφνικά στην πίσω πλευρά. Μετά την ολιγόλεπτη ένταση που προκάλεσε η άφιξη των περιπολικών, οι αστυνομικοί έβγαλαν τον κόσμο που περίμενε και έκοψαν το προβλεπόμενο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.»

 

Του Αλέξανδρου Λαλάκου