Γράφει η Γιούλη Ηλιοπούλου
Κάποιες «αξίες» είναι παντός καιρού και περιστάσεων, σταθερές χειμώνα- καλοκαίρι. Έτσι και το παγωτό του Fatto a mano. Η επίσημη έλευση του φθινοπώρου δεν αγγίζει στο παραμικρό το αξεπέραστα παγωτά, που απλά κάνουν στροφή σε πιο φθινοπωρινά υλικά και ιδέες. Άλλωστε η γκάμα των εξαιρετικών γεύσεων του μαγαζιού, που έχει πλέον γίνει κλασικό spot γεύσης στο Περιστέρι και όχι μόνο (το fatto a mano μετανάστευσε και στο Παλαιό Φάληρο αλλά προσφάτως και στη Θεσσαλονίκη), δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο παγωτό, αλλά μία τεράστια ποικιλία, χάρμα «γεύεσθαι». Από φρέσκα κέικ και muffins, brownies με 4 σοκολάτες και καρύδια, καταπληκτικά spreads (το τέλειο φυστικοβούτυρο για τη γράφουσα που είναι fan του είδους), πάστες και τούρτες με ευφάνταστους συνδυασμούς και γεύσεις (όπως η πάστα αμυγδάλου, αρωματισμένη με τόνγκα), μέχρι κρητικό cheesecake (ελληνική version του αγαπημένου γλυκού με φρέσκο ανθότυρο Κρήτης και μέλι Κρήτης), διάφορες κρέμες και πολλά ακόμη γλυκά με συνεχώς νέες γεύσεις και υψηλούς πειραματισμούς. Επίσης εξαιρετικά γλυκά για να συνοδεύσεις το παγωτό σου. Ραβανί, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, προφιτερόλ, εκμέκ πολίτικο και εκμέκ κανταΐφι, πάντα με αγνά υλικά (όπως το παγωτό),
Και φυσικά τα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα παγωτά του Γιάννη -που είναι πάντα έτοιμος να σε βάλεις να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις και να βρεις αυτή που πραγματικά σου αρέσει πιο πολύ- είναι εκεί μπροστά σου, το ίδιο δελεαστικά. Παγωτό με γεύση ρακόμελο, με γεύση ανθότυρο και μέλι , με γεύση κανέλα με σταφίδες ποτισμένες στη ρακή (απίθανο), γεύση λουκούμι με ελληνικά καβουρδισμένα αμύγδαλα ή γεύση τριαντάφυλλο (αυτό που σε μεταφέρει σε εποχές παλιές και ρομαντικές). Εκτός από αυτά κυριαρχούν οι γεύσεις με φρούτα εποχής (σύκο, φράουλα, λεμόνι, πεπόνι, καρπούζι, μάνγκο κ.α.), παγωτό τσουρέκι, με κομματάκια πραγματικού μαστιχάτου τσουρεκιού, λουκούμι μαστίχα με αμύγδαλο. Τελευταίες αφίξεις το παγωτό λάιμ με τζίντερ, το Baba au rhum ( "Μπαμπάς" με σιρόπι από ρούμι, σαντιγί αυθεντικής βανίλιας Μαδαγασκάρης και επικάλυψη από ζελέ ρούμι!) και φυσικά το «επικό» παγωτό μπουγάτσα, με κομματάκια βουτυράτης σφολιάτας και κανελίτσα από πάνω (τιμής ένεκεν για το νέο «παιδί» του fatto a mano στη συμπρωτεύουσα).
Παγωτό 100% φυσικό, χειροποίητο, με ελληνικό φρέσκο γάλα, σοκολάτα Valrhona, φρέσκα, ποιοτικά υλικά, μαζί με τις πιο πρωτότυπες και ευφάνταστες γλυκές δημιουργίες. Και πάντα κάτι νέο για να δοκιμάσεις…
Fatto a mano. Από την πρώτη στιγμή, από το 2013 που άνοιξε στο Περιστέρι, στην Κώστα Βάρναλη 21, απέναντι από το ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ, το αγαπημένο μας στέκι.
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι
Τηλ: 21 0577 7407
Ζησιμοπούλου 86, Π. Φάληρο, τηλ: 210 94 31 995
Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη
Mail: info@fattoamano.gr