Γράφει η Γιούλη Ηλιοπούλου
Το παγωτό του Fatto a mano είναι πλέον μία σταθερή αξία. Από την πρώτη στιγμή, από το 2013 που άνοιξε στο Περιστέρι, στην Κώστα Βάρναλη 21, απέναντι από το ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ.
Η γκάμα των εξαιρετικών γεύσεων του μαγαζιού, που έχει πλέον γίνει κλασικό spot γεύσης στο Περιστέρι και όχι μόνο (το fatto a mano μετανάστευσε και στο Παλαιό Φάληρο αλλά προσφάτως και στη Θεσσαλονίκη), δεν περιλαμβάνει μόνο παγωτό, αλλά μία τεράστια ποικιλία γεύσεων και ιδεών. Φρέσκα γλυκά σε βαζάκια όπως τιραμισού και μπανόφι τούρτες παγωτό, διάφορες κρέμες και συνεχώς νέες γεύσεις, σε πολύ ιδιαίτερους πειραματισμούς. Επίσης εξαιρετικά «κλασικά» γλυκά. Ραβανί, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, προφιτερόλ, εκμέκ πολίτικο και εκμέκ κανταΐφι, πάντα με αγνά υλικά για να συνοδεύσεις το παγωτό σου.
Και φυσικά τα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα παγωτά του Γιάννη, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, με ελληνικά φρούτα (πάντα της εποχής) και καρπούς, χωρίς κανένα συντηρητικό, χρωστικές και χημικά.
Παγωτό με γεύση ρακόμελο, με γεύση κανέλα με σταφίδες ποτισμένες στη ρακή (απίθανο), γεύση λουκούμι με ελληνικά καβουρδισμένα αμύγδαλα ή γεύση τριαντάφυλλο, σορμπέ με φρούτα εποχής Gluten free, που δεν περιέχουν λακτόζη και λιπαρά ζωικής προέλευσης (φράουλα, λεμόνι, πεπόνι, καρπούζι, μάνγκο κ.α.), παγωτό τσουρέκι, με κομματάκια πραγματικού μαστιχάτου τσουρεκιού, λουκούμι μαστίχα με αμύγδαλο. Πιο ιδιαίτερες γεύσεις το παγωτό λάιμ με τζίντερ, το «επικό» παγωτό μπουγάτσα, με κομματάκια βουτυράτης σφολιάτας και κανελίτσα από πάνω, αλλά και η signature γεύση ανθότυρο με μέλι.
Στα σκαριά είναι το προβιοτικό μαλακό παγωτό (soft ice cream), όχι όμως με τον τρόπο που ξέραμε μέχρι τώρα αλλά με φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος και μια μεγάλη ποικιλία από εμπνευσμένα toppings και σιρόπια. Αναμένουμε με αγωνία…
Παγωτό 100% φυσικό, χειροποίητο, με ελληνικό φρέσκο γάλα, σοκολάτα Valrhona, φρέσκα, ποιοτικά υλικά, μαζί με τις πιο πρωτότυπες και ευφάνταστες γλυκές δημιουργίες. Και πάντα κάτι νέο για να δοκιμάσεις…
Μπορείτε να παραγγείλτε το και Online μέσα από τις πλατφόρμες #wolt & #efood
Fatto a mano.
- Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι/ Τηλ: 21 0577 7407
- Ζησιμοπούλου 86, Π. Φάληρο
- Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη
- Και Νέο κατάστημα στην Τήνο, στη Χώρα!\