Ταξίδι… «Στη χώρα των ποντικιών» μέσα από το θέατρο: Ο Φάνης Κάσσιος σκηνοθετεί και μας προσκαλεί

 

 

Ο Φίλιππος Κάσσιος είναι ένας από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» του πολιτισμού στο Περιστέρι. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου (έχει «ανοίξει την καρδιά» του στα πρώτα τεύχη της εφημερίδας μας, σε συνέντευξή του) συμβάλλει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι Περιστεριώτες και όχι μόνο να έρχονται σε επαφή με τη θεατρική παιδεία, ήδη από τα σχολικά τους χρόνια. Φέτος Το Θεατρικό Εργαστήρι - Παιδική Σκηνή του Δήμου Περιστερίου προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους του φίλους «Στη Χώρα Των Ποντικιών», ένα έργο της Φιλιώς Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου. Ο κ. Κάσσιος, όπως πάντα περήφανος για τη νέα τους δημιουργία, μίλησε με τη LIFE και μας δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος μας πιστός στους στόχους του όσον αφορά τον πολιτισμό, ήρθε να προσθέσει άλλη μία δράση στον τομέα του θεάτρου. Έτσι για πρώτη φορά δημιουργείται από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου θεατρική σκηνή που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους από 5 έως 13 ετών. Μία ομάδα σπουδαστών του εργαστηρίου μας ετοίμασε και θα παρουσιάσει από 15-12 -2019 έως την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου του 2020 το θεατρικό έργο της Φιλιώς Ιωάννου "ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ". Η είσοδος βεβαίως όπως και σε όλα τα θεάματα του Δήμου θα είναι ελεύθερη. Το έργο αναφέρεται σε μια κοινωνία των ποντικών με την καθημερινότητα και τα προβλήματα της, με τον γάτο της που παραμονεύει. Με τους καλούς και τους κακούς, με τις ευαισθησίες, τις παθογένειές της, δεν είναι παρά ο καθρέπτης της κοινωνίας των ανθρώπων.

Ένα υπέροχο παιδικό μιούζικαλ που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων για 1 ώρα και 15 λεπτά που διαρκεί. Τη μουσική του έργου έχει γράψει ο Λουκάς Θάνος και ένα μέρος ο Ανδρέας Νιάκαρης. Τα σκηνικά η Μαρία Καψώτη και ο Παναγιώτης Μανίκας. Χορογραφία η δασκάλα του εργαστηρίου μας Ναταλία Φεροντόνοβα Βάρδου. Μάσκες, κατασκευές, Κοστούμια και Φροντιστήριο η Μαρία Καψώτη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάννα Κουβάκη. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Φάνη Κάσσιο. Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται οι σπουδαστές του εργαστηρίου:Γιάννης Λεωνιδάκης, Βασιλίνα Ζαρκαδάκη, Ηλέκτρα Καλτσά, Μαρία Σκαγιά, Χρήστος Νομικός, Μαργαρίτα Κουκλινού, Αντζελίνα Μουμιάδη, Δημήτρης Κυριαζής, Χρήστος Καλλίδης, Μαρία Μπαρού, Μιχάλης Νικολόπουλος, Δάφνη-Μαρία Ακριβοπούλου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο για την υπέρ πολύτιμη  βοήθειά του στην κατασκευή της μάσκας και της ουράς των ποντικών μας.

Κλείνοντας, θα πρέπει να πούμε ότι οι δράσεις συνεχίζονται στο θεατρικό μας εργαστήρι και οι πόρτες του είναι ανοιχτές για όλους όσους θέλουν να διδαχτούν και να προσφέρουν έργο.

Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη χαρά όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν την παράσταση που με τόσο κέφι και μεράκι ετοιμάσαμε για να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους. Βεβαίως θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι η παράσταση αυτή μαζί με το έργο "ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ" των Ρέππα-Παππαθανασίου, θα εκπροσωπήσει τον Δήμο μας και στο Διαδημοτικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή των Δήμων της Αττικής.

Για την παράσταση όμως αυτή ελπίζουμε να αναφερθούμε εκτενέστερα σε κάποιο άλλο φύλλο της εφημερίδας. Σας ευχαριστούμε που μας αγκαλιάσατε από το πρώτο κιόλας φύλλο της LIFE Περιστερίου.»

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα είμαστε εκεί να το απολαύσουμε.

 

Info

Η παράσταση «Στη Χώρα Των Ποντικιών» θα παίζεται από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2020 και κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά 1). Διάρκεια Παράστασης: 1:15.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.