Στη Δυτική Αθήνα και το Νοσοκομείο «Αττικόν» το πρώτο Πανεπιστημιακό Κέντρο Καρκίνου

Στη Δυτική Αθήνα και το Νοσοκομείο «Αττικόν» το πρώτο Πανεπιστημιακό Κέντρο Καρκίνου

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον επόμενο Σεπτέμβριο το πρώτο Πανεπιστημιακό Κέντρο Καρκίνου στην Αθήνα, που κατασκευάζεται με δωρεά της ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου Αιγέας του Αθανάσιου Μαρτίνου.

Το νοσοκομείο θα αναβαθμίσει τη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, την εκπαίδευση των νέων ογκολόγων και τη διεξαγωγή καινοτόμων μελετών, όπως τόνισε στο Πρακτορείο Fm και στη δημοσιογράφο Τάνια Μαντούβαλου η καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας του Ε.Κ.Π.Α. διευθύντρια Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν” Αμάντα Ψυρρή, η οποία θα είναι διευθύντρια και στο νέο ογκολογικό κέντρο.

Φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί ένα Κέντρο ημερήσιας νοσηλείας υψηλού επιπέδου με διεθνή ακτινοβολία. Η ίδια επισήμανε επίσης ότι το κέντρο θα υποστηριχθεί από το νοσηλευτικό προσωπικό της υπάρχουσας ογκολογικής μονάδας που θα ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ στόχος είναι θα επιστρέψουν Έλληνες εξειδικευμένοι γιατροί από ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού, ώστε να αναπτυχθούν οι μελέτες σε καινοτόμα φάρμακα για ασθενείς που δεν έχουν θεραπευτικές επιλογές.