Περιστέρι: Πώς θα μετακινηθούμε την Καθαρά Δευτέρα; Πού μπορούμε να πετάξουμε χαρταετό;

Διαφορετική θα είναι η φετινή Καθαρά Δευτέρα όσο υφίσταται το lockdown.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.  Και από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Δεν θα επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις (πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται π.χ. μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κ.ο.κ.), άρα το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει κοντά στις οικίες. Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Επομένως το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Αυτό σημαίνει ότι για τους κατοίκους του Περιστερίου που μένουν στο κέντρο, μια καλή λύση είναι το Άλσος Περιστερίου ή το γηπεδάκι απέναντι από την είσοδό του (πίσω από το Εκθεσιακό Κέντρο) που έχει αρκετή αλάνα και χώρο να παίξουν τα παιδιά. Για όσους μένουν πιο ψηλά (Κηπούπολη, κοντά στο Ποικίλο), το Ποικίλο είναι μία καλή λύση. Όσοι μένουν κοντά στο Αιγάλεω (στην Καβάλας) υπάρχει το Μπαρουτάδικο, ενώ κοντά στο Ίλιον είναι το Πάρκο Τρίτση (αν και μάλλον είναι πιο μακριά από 2 χιλιόμετρα). Αξίζει τον κόπο, αλλά εμπεριέχει ένα ρίσκο να βρεθείς με πρόστιμο 300 ευρώ στο χέρι.

Φυσικά πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα για τις αποστάσεις και την αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Επίσης:

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης και ATM τραπεζών πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν παραπάνω διευκρινίσεις.