Περιστέρι: Αρχές Απριλίου η λειτουργία του Μεγάλου Εμβολιαστικού Κέντρου στο Εκθεσιακό Κέντρο

Μέχρι και 140.000 άτομα θα εμβολιάζονται κάθε μήνα στο Μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο στο Εκθεσιακό του Περιστερίου, από τις αρχές Απριλίου, όταν και θα ξεκινήσει η λειτουργία του. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία στη Δυτική Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Περιστερίου θα έχει 96 εμβολιαστικές γραμμές και θα εμβολιάζει εκατοντάδες άτομα κάθε μέρα.

Για την πορεία των εμβολιασμών ανέφερε πως ήδη ξεπεράστηκε το ένα εκατομμύριο.

Ο κ.Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες της κυβέρνησης και ειδικά για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας είπε: «Το “Αττικόν” έχει ενισχυθεί σημαντικά με 158 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εκ των οποίων 36 γιατρών, 80 προσλήψεις νοσηλευτικού- λοιπού προσωπικού και 38 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, με τρεις διαδοχικές προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ. Προσλήψεις, επίσης έγιναν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής: στο ΨΝΑ “Δρομοκαΐτειο” 37 προσλήψεις, στο ΨΝΑ “Δαφνί” 40, στην “Αγία Βαρβάρα” 45, ενώ σε εξέλιξη είναι 16 κρίσεις γιατρών στο “Αττικό”, 2 στο “Δρομοκαΐτειο ” και 3 στο “Δαφνί”. Σύνολο προσλήψεων γιατρών: στο “Αττικόν” 61 γιατροί, στο “Δαφνί” 15, στο “Δρομοκαΐτειο” 10 και στην “Αγία Βαρβάρα” 10. Και αυτά είναι μόνο η αρχή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης πως στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών επιχειρούν καθημερινά κλιμάκια των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα από τις 18.1.2021 διεξάγονται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πολίτες σε δύο σταθερά σημεία, στον Δήμο Χαϊδαρίου και στον Δήμο Ιλίου. Τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ειδικών σχολείων. Τακτικοί έλεγχοι εργαζομένων και ωφελούμενων γίνονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών δομών πρόνοιας και φροντίδας και δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες σε κεντρικά σημεία των Δήμων. Επίσης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις στους Δήμους Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Πετρούπολης κ.ο.κ. και διεξάγονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε υπαλλήλους των υπηρεσιών των δήμων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ